Menu

DGA fabrikant en leverancier van metaalproducten voor de bouw MKB

Een kleine, zeer succesvolle onderneming die via een wereldwijd opererende distributeur de gehele Europese markt bedient. De distributeur oppert overname van dit bedrijf. De dga zoekt een klankbord dat achter de schermen meedenkt. Er is in principe opvolging, maar nog te jong om iets van te kunnen zeggen. Het klankbord regelt een valuator om de waarde van de onderneming te bepalen. De dga heeft een veel hoger bedrag in het hoofd. Er ontstaat een dilemma, nl. de deal af laten springen met de kans op opvolging binnen het gezin, of de deal closen tegen een reëel maar veel lager bedrag dan gewenst. De dga wordt door zijn klankbord uitgedaagd en besluit niet over te gaan tot verkoop. De zoon, net van de HEAO, zit inmiddels in de directiekamer.

De financiële crisis heeft de bouw geen goed gedaan. De distributeur heeft zijn activiteit aan een concurrent verkocht, waardoor er andere beslissers aan het roer zitten. Zij hebben geen plannen tot overname van het bedrijf. De markt heeft een gat van ruim 30% in de omzet geslagen. Toch heeft de dga geen spijt van zijn besluit. Zijn zoon heeft een mooie toekomst voor de boeg en er komen wel weer betere tijden. Bovendien is de winstgevendheid nog altijd aantrekkelijk.

Concluderend

In deze casus heeft het klankbord gezorgd voor een betrouwbare waardebepaler uit zijn netwerk. De dga heeft gevoel gekregen voor de financiële waarde van zijn bedrijf, maar misschien belangrijker nog, gevoel voor de emotionele waarde. Hij nam het bedrijf van zijn vader over, zijn zoon waarschijnlijk van hem. Dit bedrijf in metaalwaren heeft een toekomst voor zich en kan in potentie uitgroeien tot een speler van formaat.