Menu

“Het is uit een algemeen belang voor het fenomeen klankborden dat deze website is ontstaan. Na 15 jaar klankbordervaring stel ik vast dat het vaak nog als iets vrijblijvends wordt beleefd, terwijl de kracht ervan nu juist schuilt in het informele karakter.
Het klankbord vult de leemte tussen bestuurder, AvA en commissaris. Als het klankbord goed functioneert, is dat winst voor allen. Uiteindelijk heeft iedereen – ook alle externe stakeholders – baat bij kwalitatief goede besluitvorming en leiderschap zoals dat bij deze tijd past.
Je kunt als directeur/ bestuurder/ aandeelhouder vrijelijk en zonder voorbehoud in een veilige omgeving praten over de dingen die je bezighouden. Het geeft je inzicht en overzicht, visie, ideeën en realisme, waardoor je meer grond onder de voeten krijgt.
Ik heb tijdens mijn eigen periodes als bestuurder en directeur ervaren hoe moeilijk het is om een prettige, ter zake kundige gesprekspartner te vinden. Iemand die je de spiegel voorhoudt, positief kritisch, met oog voor kansen en risico’s, met goede raad en vooral jou als uitgangspunt.
Het zou geweldig zijn als veel meer mensen zich op dit mooie vak zouden richten; vooral als die mensen een stevige, brede rugzak meedragen. Het mooiste zou zijn als zij zelf bij meerdere bedrijven directie hebben gevoerd en over relevante opleiding beschikken. Dat houd je kritisch op jezelf.”
Pieter Geelhoedt

Toe aan een klankbord ?